tiistai 8. syyskuuta 2015

Pansio-Perno-päivän reseptit

Koulu keskellä korttelia -hankkeen Pansio-Perno-päivässä tarjoamat sadonkorjuumaistiaiset olivat menestys. Reseptejä keittoon ja perunasalaattiin kyseltiinkin meiltä ahkerasti. Nyt reseptit ovat tässä, kaikkien nähtävillä:


Perunasalaatti
Perunaa
Omenaa
Salaattia
Retiisiä
Tuoreita sipuleita varsineen

Kastike

1 rkl viinietikkaa, esim. omena
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuri
1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunakattila hetkeksi takaisin levylle, niin perunoiden pinta kuivahtaa. Kuori perunat haaleina tai kylminä ja leikkaa viipaleiksi.
  2. Lisää omenaa tai retiisiä ohuina viipaleina, purjoa tai kevätsipulia suikaleina.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike perunoiden päälle. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!

Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto
50 g voita
1 sipuli
1 purjo
8 – 10 lehtikaalin lehteä
½ kesäkurpitsa
4 kynttä valkosipulia
6 – 8 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa

Pilko sipuli ja purjosipuli ja paista ne voin kanssa kattilassa. Pese lehtikaalit ja riivi lehdet irti varsista. Silppua lehtikaalit, lisää ne sipulien joukkoon ja paista niitä hetki. Lisää pilkottu kesäkurpitsa sekä viipaloitu valkosipuli ja paista seosta vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon vesi, sekä suola ja anna keiton kiehua hiljalleen niin kauan kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kuohukerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi suola. Keittoa voit hauduttaa vielä matalalla lämmöllä niin pitkään kuin vain maltat, maku vain paranee pitkään hauduttamalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti