Perunasalaatti
Perunaa
Omenaa
Salaattia
Retiisiä
Tuoreita sipuleita varsineen
Kastike
1 rkl viinietikkaa, esim. omena
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuri
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuri
1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunakattila hetkeksi takaisin levylle, niin perunoiden pinta kuivahtaa. Kuori perunat haaleina tai kylminä ja leikkaa viipaleiksi.
- Lisää omenaa tai retiisiä ohuina viipaleina, purjoa tai kevätsipulia suikaleina.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike perunoiden päälle. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!
Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto
50 g voita
1 sipuli
1 purjo
8 – 10 lehtikaalin lehteä
½ kesäkurpitsa
4 kynttä valkosipulia
6 – 8 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
Pilko sipuli ja purjosipuli ja paista ne voin kanssa
kattilassa. Pese lehtikaalit ja riivi lehdet irti varsista. Silppua
lehtikaalit, lisää ne sipulien joukkoon ja paista niitä hetki. Lisää pilkottu
kesäkurpitsa sekä viipaloitu valkosipuli ja paista seosta vielä muutama
minuutti. Lisää joukkoon vesi, sekä suola ja anna keiton kiehua hiljalleen
niin kauan kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kuohukerma ja
soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi suola. Keittoa voit
hauduttaa vielä matalalla lämmöllä niin pitkään kuin vain maltat, maku vain
paranee pitkään hauduttamalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti