tiistai 10. marraskuuta 2015

Koulu täyttyi tekemisestä Pansio-Pernon Puuhapäivässä

Kuva: Kuvitellen

Keskiviikkona 4.11. järjestettiin Pansio-Pernon Puuhapäivä Pansion koululla. Tapahtuma oli Koulu keskellä korttelia –hankkeen päättävä tapahtuma, sillä hanke lähenee loppuaan. Päivän ohjelman suunnittelusta vastuussa olivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat, jotka saavat aina ensimmäisenä opintosyksynään projektiluontoisen toimeksiannon.

Puuhapäivään toivotettiin tervetulleiksi kaikki koulun oppilaat, henkilökunta, vanhemmat ja alueen asukkaat. Paikalla oli arviolta noin 80 kävijää, enimmäkseen koululaisia, joille suurin osa ohjelmasta olikin suunnattu.

Ensimmäisen kerroksen luokissa oli erilaisia pajoja. 4H-yhdistyksen kynttiläpajassa valmistettiin kynttilöitä lasipurkkeihin ja niitä koristeltiin kaikenlaisin hilein ja kuvioin. Kynttiläpaja osoittautui niin suosituksi, että kaikki sitä varten varatut materiaalit loppuivat!



Näytelmäpajassa harjoiteltiin rytmejä omaa kehoa, käsiä ja jalkoja käyttäen. Pajaa vetivät Matambo ja Maksim kahdella kielellä englanniksi ja suomeksi. Seuraavasta huoneesta löytyi 3D-kyniä, joilla Turun AMK on esitellyt kiertotalouden teemaa muuallakin. Kynillä sai muotoilla kaikenlaisia kuvioita kierrätysmuovista. Se olikin mielenkiintoista ja jännää niin lasten kuin aikuistenkin mielestä ja pöydän äärellä oli koko ajan ruuhkaa.

Perheen pienimmille oli varattu satunurkka Turun vapaa-aikatoimialan toimesta. Paikalle saapuneet pehmolelut seikkailivat myös satukirjojen sivuilla, joita ohjaaja luki ääneen. Ulos oli tehty hieno keppihevosrata, jossa Lounais-Suomen Ratsastajilta tuodut keppihevoset laukkasivat ratsastajineen esteiden yli ja kuuluipa nauhalta ihan oikeaa hirnuntaa! 



Koulun salissa oli viime vuonnakin suosituksi osoittautunut AMK:n sirkuslaisten sirkuskoulu, jossa temmellettiin matoilla ja tehtiin temppuja narujen, pallojen ja hulahula-vanteiden kanssa. Sirkuksen jälkeen oli vuorossa rytmikäs tanssitunti Turun liikuntapalvelukeskuksen vetämänä.

Aulassa oli esillä Koulu keskellä korttelia –hankkeen aikajana, jossa esiteltiin vuosien 2014-2015 tapahtumia ja toimintoja julistein, valokuvin ja lehtileikkein. Hankkeen pisteellä oli mahdollista osallistua myös kilpailuun, jossa piti arvata yrttikorin kuusi yrttiä ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin juureskori. Teemana oli luonto ja viljelypalsta ja hankkeen päätteeksi koululle lahjoitettiin puutarhavälineitä ensi kevään istutuksia varten.



Aulassa oli myös yksi päivän näyttävimmistä pisteistä, Kuvitellen-lakana, jota Maija kuvitti kävijöiden ajatuksista ja ideoista käsin. Osallistujat saivat myös itse piirtää lakanaan mietteitä unelmien ja tulevaisuuden koulusta. Maija työsti teosta vielä tapahtuman jälkeenkin ja siitä tuli todella hieno!

Kiitos kaikille osallistujille, Pansion koululle, järjestäjille eli paja 22:lle ja kaikille muille tekemisessä mukana olleille!

Kuva: Kuvitellen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti