perjantai 4. heinäkuuta 2014

Virtuaalipuutarha: Kulttuurin viljelyä

Elonkorjuu ja syksyn istutukset

Oppilaat voidaan tuoda syksyllä viljelypalstalle poimimaan kesän antimia. Yhdessä voidaan sopia voivatko oppilaat viedä kotiinsa pienoiset tuliaiset pellolta vai kerätäänkö antimet ainoastaan yhteiseen käyttöön.

Myöhemmin syksyllä voidaan myös istuttaa joitakin kasveja. Esimerkiksi lokakuussa voidaan istuttaa talvivalkosipulia. Yhteishyvä -sivustolta ja Hyötykasviyhdistyksen sivustolta löytyy ohjeistus siihen hommaan. Myös monia muita sipulikasveja voi syksyllä istuttaa.

Myös marjapensaita voi istuttaa syksyllä. Niiden istuttamisesta löydät lisätietoa esimerkiksi Suomalaisen taimen sivustolta tai Plantagenin sivustolta.

Kuva löytyy Wikimedia Commonsista. Kuvan on ottanut käyttäjä CarbonNYC

Taidetta maanpinnalla

Oppilaita voidaan tuoda palstalle oppimaan ympäristö- ja maisemavalokuvaamista. Mitä kaikkea palstalla voikaan kuvata? Entä miltä palstan ympäristö näyttäytyy. Eräänlaisen näkökulman voi lukaista linkin takaa.

Entä mitä itse kasveista voikaan punoa ja sommitella? Raparperin lehden avulla voi väsätä vaikka betonilaatan.

Myös kirjoittamiseen voidaan palstan avulla perehtyä. Oppilaat voivat esimerkiksi kuvailla millainen palsta on, millaisia mielikuvia se heissä herätti. "Vaativampana" tehtävänä voi olla runojen tai lyhyiden kertomuksien kirjoittaminen palstaan tai yleisestikin viljelyyn liittyen. Mielikuvituksen voi antaa kukkia.

Kuva löytyy Wikimedia Commonsista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti